Historik
Samtidigt bildas i föreningen Kvinno-, Ungdoms- och Idrottssektioner. Föreningen ger ut en egen tidskrift, ”Metanastis” (Utvandraren) och har egen dans- och teatergrupp som turnerar i hela Sverige. Under samma tid bildas i föreningen fotbollslaget ”Akropolis”.
Många grekiska invandrare bosätter sig i andra svenska städer och bildar lokala grekiska föreningar. Så småningom uppstår behovet av ett samordnande organ som representerar alla greker i Sverige. På föreningens initiativ, bildas 1972 Grekiska Riksförbundet.
Under dessa år har föreningen bytt adress tre gånger. 1972 förfogar man över en trevåningsbyggnad i centrala Stockholm, har runt 2 500 medlemmar och en rik och mångsidig verksamhet.
1975 är tiden inne för ny namnändring, denna gång till Grekiska Föreningen i Stockholm. Det stora antal medlemmar som är bosatta i förorterna Tensta och Rinkeby leder 1976 till öppnandet av en filial som senare blir självständig förening med namnet Svensk-grekiska Föreningen i Norra Stockholm. 1981 bildas Svensk-grekiska Föreningen i Södra Stockholm.
Bildandet av flera nya organisationer leder till ett minskat antal medlemmar. För att anpassa sig till de nya behoven flyttar föreningen till mindre lokaler och är idag inhyst i Stiftelsen Grekiska Kulturhusets fastighet.
Alltsedan sitt bildande 1962, har föreningen en nämnvärd historia och verksamhet samt en aktiv närvaro i samhället. De intensiva samhällspolitiska omdaningarna som i våra dagar formar den politiska scenen i Grekland och som har resulterat i en ny stor våg av invandrare, kommer att staka ut dess framtida inriktning och verksamhet.