Uttalande om repression mot studenter i Sverige

      Kommentarer inaktiverade för Uttalande om repression mot studenter i Sverige

Bild från Upday news

Grekiska föreningen i Stockholm fördömer den oprovocerade attacken mot studenter i går på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. Polisstyrkor försökte med hundar, batonger och våld skingra den fredliga studentdemonstrationen mot massakern på det palestinska folket, vilket resulterade i att studenter skadades och frihetsberövades.

Liknande hot från svensk polis har ägt rum mot studenter vid andra svenska universitet, till exempel Lunds universitet, där polisstyrkor tvångsevakuerade studenter som hade satt upp tält för att protestera mot massakern på det palestinska folket.

Den svenska regeringen, som för några månader sedan röstade för att Sverige skulle gå med i Nato, verkar vilja tysta ungdomarnas röst och bli medbrottsling till Israels mördarstat, bara timmar efter de fruktansvärda bilderna vi alla såg från Rafah.

Terrorism, auktoritärt styre och förbud mot demonstrationer som den svenska staten utövar kommer inte att accepteras!

Vi uppmanar studenterna att stärka sin kamp i Sverige, Grekland och runt om i världen för att stoppa nu det imperialistiska kriget i Mellanöstern och folkmordet på det palestinska folket.

Man ska inte tillåta en intensifiering av det statliga förtrycket, UTAN resa sig mot det system som skapar krig, fattigdom och flyktingar!